Ontspanningsmassage

Massage, ofwel ‘aanraken’, is een van de oudste manieren van genezen. Als je jezelf stoot, dan wrijfje automatisch over de pijnlijke plek. Bij verdriet omhels je iemand om te troosten en baby’s die niet voldoende worden aangeraakt, ontwikkelen zich minder snel en kunnen zelf overlijden. De tastzin is het eerste zintuig wat ontwikkeld wordt in de baarmoeder, we hebben het nodig. We kunnen niet zonder aanraking!

Volgens onderzoek is warmte en aanraking helend omdat hierdoor onder meer het hormoon oxytocine toeneemt. Dit hormoon wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd en stimuleert een vredig en rustig gevoel. Het bevordert het ontspannen van de spieren en verlaagt de bloeddruk.

Massage geeft ontspanning en tegelijkertijd energie en is een cadeautje voor jezelf puur voor het gevoel van welzijn of ter voorkoming van allerlei klachten.

Ik laat je voor dat ik begin een essentiële olie kiezen van Doterra (aan de hand van een kaart die je mag kiezen). Je zult zien dat ook dit passend is bij jezelf op dit moment.

Naast de verschillende massagetchnieken die vooral op ontspanning gericht zijn kan ik:

  • dry needling en chinese acupunctuurpunten gebruiken om spieren te laten ontspannen via de meriadianen (engergiebanen) die in ons lichaam lopen
  • gebruik van cupping, een mooie aanvulling voor goed resultaat!
  • Reiki, Bars of Quantrum Touch technieken toepassen.
  • Kleuren gebruiken
  • Geuren gebruiken
  • Orakelkaarten gebruiken

Natuurlijk hoeft dit allemaal niet

 

Contact